MS MDF sustavi praškastog premaza

Učinkovitost i pouzdanost tehnologije praškastog premaza.

Kompletni sustavi za brzotamnjenje s praškom za brzo zamjenu MS MDF koriste se širom svijeta prema premazima proizvoda od drveta visoke gustoće koji se koriste u raznim primjenama. Sa više od deset godina iskustva u MDF premazima, MS sada nudi prilagođena rješenja opreme za premazivanje, transport i očvršćivanje proizvoda od MDF-a, a sve iz jednog izvora.

Bez obzira na to je li određena mala proizvodnja ili masovna proizvodnja, za kretanje proizvoda koristi se namjenski izgrađeni transportni sustav zatvorene tračničke mono-šine ili snage i slobodne konfiguracije kroz sustav. Staze za transportne trake razvijaju se prema stvarnim potrebama premaza i konfiguriraju se prema potrebama pojedinog mjesta.

Srce sustava je kabina za prašak za brzo mijenjanje boje FCC. Kabina je posebno konfigurirana za MDF praškaste premaze. Automatske promjene boje mogu se izvesti u obliku svega 6 minuta. Uobičajene instalacije sadrže pećnice s plinskim katalitičkim infracrvenim prahom koje su projektirale MS. s automatskim kontrolama. Za praćenje i obradu svih operacija sustava koristi se Siemens SPS PLC kontrola i praktična tehnologija zaslona osjetljivog na dodir koji obuhvaća prepoznavanje proizvoda. Ove funkcije uključuju postavke transportera i pećnice pored parametara aplikacije kabine, osiguravajući na taj način konstantni rezultati premaza i izgled gotovog proizvoda.

MS MDF Sustavi praškastog premaza:

  • Kompletan MDF sustav praškastog premaza od jednog dobavljača.
  • Prilagođavajući transportni sustav dizajniran oko proizvodnje premaz i web specifične potrebe.
  • Povećana produktivnost, promjena boje kabine za šest minuta ili manje u načinu potpunog oporavka.
  • Poboljšana učinkovitost primjena u prahu, zbog MS dvoslojne PVC sendvič kabina štand konstrukcije.
  • Povećana efikasnost sustava u prahu zbog jedinstvenog MS ciklonskog dizajna za samo čišćenje, i to do 97%.
  • Minimalna upotreba materijala za praškasti premaz u opticaju u bilo kojem trenutku, uz optimalnu količinu materijala u opticaju, zbog upotrebe sofisticiranih PLC upravljačkih senzora. širom
  • Tihi rad, obično manji od 70 dba.
  • Plinska katalitička infracrvena peć za sušenje, kontrolirana preko PLC sustava na dodir.
  • Brza amortizacija.